Το Λονδίνο κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι καθιστούν τις διαπραγματεύσεις «αχρείαστα δύσκολες»

Το Λονδίνο κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι καθιστούν τις διαπραγματεύσεις «αχρείαστα δύσκολες»

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καθιστά «αχρείαστα δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αφού «μικρή πρόοδος» καταγράφηκε έπειτα από μια νέα σειρά συνομιλιών.

Σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ κατηγόρησε τους 27 ότι επιθυμούν μια συμφωνία για τις δημόσιες αρωγές και την αλιεία πριν προχωρήσουν στα άλλα θέματα.

«Αυτό καθιστά αχρείαστα δύσκολη την επίτευξη προόδου», υπογράμμισε, εκτιμώντας ωστόσο πως μια συμφωνία «εξακολουθεί να είναι δυνατή» πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Η συμφωνία εξακολουθεί να είναι δυνατή και εξακολουθεί να είναι ο στόχος μας, όμως είναι σαφές ότι θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί», αναφέρει ο Φροστ στη δήλωση που εξέδωσε.

«Είχαμε χρήσιμες συνομιλίες αυτή την εβδομάδα, αλλά σημειώθηκε μικρή πρόοδος», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Έντονη διπλωματική κινητικότητα, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Κυπριακό, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE