Τραγωδία στη Λευκωσία: Θανατηφόρο το τροχαίο με φορτηγό – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 55χρονης
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε γύρω τις 7 το πρωί, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (Σημείο περιοχής Στράκκας - Λευκωσία).
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε σε αξιωματούχους ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή που θα σημάνουν μια «νέα περίοδο» για την Τουρκία. Δηλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε ανοδική πορεία τις μετοχές των τουρκικών ενεργειακών εταρειών και την τουρκική λίρα από το χαμηλό ρεκόρ αυτής της εβδομάδας.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά πηγές λένε ότι αναφερόταν σε ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Μια πηγή ανέφερε ότι το μέγεθος των κοιτασμάτων μπορεί ενδεχομένως να είναι η απάντηση στις ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.
Το τουρκικό Φατίχ κάνει γεωτρήσεις από τα τέλη Ιουλίου σε ζώνη εξερεύνησης γνωστή ως "Tuna-1" γύρω στα 100 ναυτικά μίλια βορείως της τουρκικής ακτής στην δυτική Μαύρη Θάλασσα.
«Υπάρχει ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Tuna 1», είπε η πηγή.
«Το αναμενόμενο κοίτασμα είναι 26 τρισεκατ. κυβικά πόδια, ή 800 δισεκατ. κυβικά μέτρα και θα καλύπτει τις ανάγκες της Τουρκίας για σχεδόν 20 χρόνια», πρόσθεσε.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα πάρει 7 - 10 χρόνια για να αρχίσει η παραγωγή και το κόστος επένδυσης θα είναι μεταξύ 2 και 3 δισεκατ. δολάρια.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις