ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Επιστολές, με την ευκαιρία της εξηκοστής επετείου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, στις 18 Αυγούστου 1960, αντήλλαξε με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matvienko, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης. 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενος στους ιστορικά παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τον κυπριακό και το ρωσικό λαό και την προσήλωση των δύο χωρών, βάσει κοινών αρχών και αξιών, στην παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, ο Πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη φίλη χώρα για τη διαχρονική στήριξή της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού.
 
Ο κ. Συλλούρης υπογραμμίζει επίσης την πεποίθησή του ότι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων θα συνεχίσουν να αναβαθμίζονται, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο.
 
Στην επιστολή της, η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επισημαίνει ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα.
 
Η Ρωσίδα αξιωματούχος επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της κοινοβουλευτικής συνεργασίας προς όφελος της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την επίτευξη του στόχου της ειρήνης και της ευημερίας του κυπριακού λαού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top