Μητσοτάκης: Θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής

Μητσοτάκης: Θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο θα θέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνει μόνο τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει εκ νέου το ζήτημα της παράνομης NAVTEX της Τουρκίας η οποία έχει ισχύ μέχρι και τις 23 Αυγούστου.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ενημερώσει του Ευρωπαίους ομολόγους του για τις εξελίξεις και θα επαναλάβει τη πάγια θέση της Αθήνας για διάλογο με την Τουρκία μόνο σε περίπτωση που σταματήσουν οι προκλήσεις της στην περιοχή και μόνο για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τα οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει ως τη μόνη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Μηνύματα μέσω Google Translate και παραδοχή για «στημένες» καταγγελίες

Υπόθεση «Σάντυ»: Μηνύματα μέσω Google Translate και παραδοχή για «στημένες» καταγγελίες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για την υπόθεση της «Σάντυ», με τις τελευταίες αποκαλύψεις να κλονίζουν την αξιοπιστία των καταγγελιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE