Συμμετοχή Προέδρου Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Συμμετοχή Προέδρου Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, η οποία συνδιοργανώνεται διαδικτυακά από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Εθνικό Συμβούλιο της Αυστρίας, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, στις 19 και 20 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν 110 και πλέον Πρόεδροι Κοινοβουλίων και την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξουν η Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, Gabriela Cuevas Barron, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας, Wolfgang Sobotka.

Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης είναι «η κοινοβουλευτική ηγεσία για πιο αποτελεσματικό πολυμερισμό προς επίτευξη ειρήνης και βιώσιμης ανάπτυξης για τους ανθρώπους και τον πλανήτη», για το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί σχετική Διακήρυξη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE