Δρ. Αβραάμ Ηλία: 'Εκτός εντατικής το 2χρονο αγοράκι που δαγκώθηκε από φίδι - 'Υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στο παρελθόν'

Δρ. Αβραάμ Ηλία: 'Εκτός εντατικής το 2χρονο αγοράκι που δαγκώθηκε από φίδι - 'Υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στο παρελθόν'

Εκτός εντατικής νοσηλεύεται το 2χρονο αγόρι που δαγκώθηκε από δηλητηριώδες φίδι, το Σάββατο (15/08), στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, το αγόρι μεταφέρθηκε στο Παιδιατρικό τμήμα λόγω της βελτίωσης της υγείας του. Προηγουμένως, στο 2χρονο αγόρι χορηγήθηκε ενδεδειγμένη θεραπεία με αντιοφικό ορό με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Παιδάκι δαγκώθηκε από φίδι και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία, κάθε χρόνο υπάρχουν τέσσερα με πέντα περιστατικά που αφορούν δάγκωμα από φίδι, ενώ όπως μας ανέφερε, φέτος είναι το τέταρτο περιστατικό, όμως το πρώτο που αφορά δηλητηριώδες φίδι.

Πέραν τούτου, ο κ. Ηλία τόνισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά, με πιο πρόσφατο ένα παιδάκι από την Πάφο, το οποίο δαγκώθηκε από δηλητηριώδες φίδι πρόπερσι, με αποτέλεσμα να προκληθεί νέκρωση στο δέρμα και να χρειαστεί διατομή. 

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω της αυξημένης δραστηριότητας από τα φίδια, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής απεύθυνε κάλεσμα στους γονείς έτσι ώστε να είναι προσεκτικοί, κυρίως με τα μικρά παιδιά.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.