Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η φρεγάτα Kemal Reis είναι πλέον στην Κύπρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η φρεγάτα Kemal Reis είναι πλέον στην Κύπρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», συνοδεύει πλέον το Barbaros στην Κύπρο.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας.

Χτες, Σάββατο (15/08), δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι το Kemal Reis, μία από τις φρεγάτες που συνοδεύει το Oruc Reis -τo τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX- άλλαξε πορεία.

Σημειώνεται η αποχώρησή του έρχεται λίγο μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», γεγονός επιβεβαιώνει την ελληνική θέση για τα όσα είχαν γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οπότε παραλίγο να συμβεί «ατύχημα», ως απόρροια της τουρκικής παραβατικότητας, με την περιπλάνηση του Oruc Reis στην περιοχή της παράνομης Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» με αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, παρά τα όσα υποστήριζε ο τουρκικός τύπος. Η Αθήνα, μάλιστα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη φρεγάτα «Λήμνος» η οποία συμμετείχε κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα δημοσιεύματα από τη γείτονα, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην ελληνική φρεγάτα, η φωτογραφία από τη σημερινή συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE