ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

ΔΙΕΘΝΗ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ένα νέο γύρο πληγμάτων που πραγματοποίησε χθες Σάββατο (15/08) το απόγευμα κατά θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον παλαιστινιακό θύλακα στο ισραηλινό έδαφος.

Παράλληλα, συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης το απόγευμα κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι μία δεκάδα άνθρωποι "έκαψαν ελαστικά, έριξαν εκρηκτικά και χειροβομβίδες στον φράκτη ασφαλείας και επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν".

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετές νυχτερινές επιδρομές εναντίον θέσεων του ισλαμικού κινήματος που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ως απάντηση στα εμπρηστικά μπαλόνια, μερικά από τα οποία ευθύνονται για πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Ισραήλ, 19 μόνο για το Σάββατο, σύμφωνα με την ισραηλινή πυροσβεστική υπηρεσία.

"Σε απάντηση, αεροσκάφη και μαχητικά στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας", συμπεριλαμβανομένων "υπόγειων υποδομών της Χαμάς", ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Εκτός από τις επιδρομές, σε αντίποινα για τα μπαλόνια, οι ισραηλινές αρχές αυτή την εβδομάδα μείωσαν επίσης την αλιευτική ζώνη στη Μεσόγειο για τους ψαράδες από τη Γάζα και έκλεισαν το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης για εμπορεύματα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, το οποίο έχει επιβάλλει αποκλεισμό στη φτωχοποιημένη αυτή παλαιστινιακή περιοχή με δύο εκατομμύρια κατοίκους. Παρά την περυσινή ανακωχή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, η Χαμάς και το Ισραήλ, που έχουν ήδη πολεμήσει τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014), συνεχίζουν να συγκρούονται σποραδικά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top