ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

Την θέση ότι η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες Παρασκευή (14/08) των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, εκφράζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της Κύπρο να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την Τουρκία. 

Σε μια σειρά από αναρτήσεις χθες στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών γράφει στην αγγλική γλώσσα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ ότι «δεν με χαροποιεί να μπορώ να πω «σας το είπα», ούτε και να επαναλάβω ότι η #Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με την #Τουρκία»
 
«Μάλλον, ο κατευνασμός και η χλιαρή αντίδραση από την #ΕυρωπαϊκήΈνωση, ενεργεί ως μια μορφή ενθάρρυνσης & εκλαμβάνεται ως αδυναμία, για μια χώρα η οποία λειτουργεί με τον #εκφοβισμό, την #επιθετικότητα και τον #εκβιασμό», είπε, σύμφωνα με δεύτερη ανάρτηση.
 
«Η #Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την #Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των σχετικών ακτογραμμών τους, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και έχει χαιρετιστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο. Αυτή είναι μια κοινή θέση της #ΕΕ από την οποία δεσμευόμαστε όλοι», σημείωσε, σύμφωνα με τρίτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθύμισε επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «καλέσαμε επίσης την #Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας βορείως & δυτικά της νήσου στο @CIJ_ICJ (σσ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αν η Τουρκία νοιώθει σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζονται στο #διεθνές δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει;», αναφέρεται σε τέταρτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE