ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Κύπρο στην Ελλάδα οι γαλλικές δυνάμεις - Δύο Rafale πέταξαν πάνω από το Oruc Reis

Από την Κύπρο στην Ελλάδα  οι γαλλικές δυνάμεις - Δύο Rafale πέταξαν πάνω από το Oruc Reis

Στην παρουσία δυο γαλλικών μαχητικών Rafale και της φρεγάτας Lafayette στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale. Τα δύο αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (13/08) με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχουν δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX οι Τούρκοι και κινείται το Oruc Reis στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι το «μάτι» της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα, παρακολουθεί στενά την παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας ενισχύουν προσωρινά την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στην αποστολή δυο μαχητικών Rafale στην αεροπορική βάση στη Σούδα της Κρήτης την Πέμπτη (13/08) μετά τη συμμετοχή τους σε άσκηση στην Κύπρο στις 10 και 12 Αυγούστου.

Επίσης σημειώνεται πως μαζί με το ελικπτεροφόρο PHA Tonnerre που βρίσκεται καθ` οδόν για παροχή βοήθειας στο Λίβανο θα βρίσκεται και η φρεγάτα Lafayette, η οποία επισκέφθηκε τη Λάρνακα και συμμετείχε σε θαλάσσια άσκηση μαζί με το ελληνικό ναυτικό.

Αυτή η στρατιωτική παρουσία στοχεύει στην ενίσχυση της αυτόνομης αξιολόγησης της κατάστασης και στην επιβεβαίωση της προσήλωσης της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ Ethnos.gr

Το χρονικό της έντασης στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: 'Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα - Η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα'

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top