Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: 'Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα - Η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα'

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: 'Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα - Η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα'

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την παρουσία του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα. Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα, δε θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Πέραν τούτου, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας μίλησε για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και Κύπρου.

«Παρά την προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στην γνώριμη παραβατικότητά της, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν προσχηματικές και ανειλικρινείς» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ταυτόχρονα, ο ΥΠΕΞ, σημείωσε ότι 'η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων, εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρολό δρα έκτος πλαισίου διεθνούς δίκαιου'.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE