ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ο λόγος για τον Άγγελο Συρίγο, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, νομικό και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ο Συρίγος μιλώντας στην εκπομπή GPS και στον Θάνο Σιαφάκα (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν η Τουρκία επιχειρήσει το επόμενο βήμα, θα ματώσει’.
Τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών του:
• «Ο Ερντογάν κάνει επίδειξη σημαίας, ότι οι περιοχές αυτές του ανήκουν· πρόκειται για κανονική επιχείρηση που δεν αιφνιδιάζει, αλλά ταυτόχρονα κινείται οριακά στο σημείο Α της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου, υποδηλώνοντας στη διεθνή κοινότητα ότι σέβεται τη συμφωνία».
• «Η Άγκυρα επιχειρεί έναν πόλεμο νεύρων, με το Oruc Reis να βρίσκεται κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και με τη διαρκή απειλή να εισβάλλει σε αυτή. Αν η Τουρκία επιχειρήσει το επόμενο βήμα, όποια κι αν είναι η έκβαση, γνωρίζει ότι θα ματώσε».
• «Η Άγκυρα έχει ζυγίσει καλά και με απόλυτο τρόπο την ελληνική αποφασιστικότητα».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις