ΚΥΠΡΟΣ: Ολοκληρώθηκε η διέλευση Τ/κ από το οδόφραγμα Λιμνίτη

ΚΥΠΡΟΣ: Ολοκληρώθηκε η διέλευση Τ/κ από το οδόφραγμα Λιμνίτη

Ολοκληρώθηκε γύρω 09:00 το πρωί του Σαββάτου 08/08, ή διέλευση 26 μικρών λεωφορείων με 300 περίπου Τουρκοκυπρίους, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα όπου θα παραστούν στους “εορτασμούς". 

Οι εορτασμοί γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας, Ανδρέα Καρό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η διέλευση καθυστέρησε  λίγο και ξεκίνησε ένα τέταρτο μετά τις  08:00.  Σημείωσε δε, πως η καθυστέρηση,  οφείλεται κυρίως σε θέματα διαδικασιών.   

Ο κ. Καρός επεσήμανε πως κάποιοι εκ των Τ/κ  αναμένεται να φθάσουν μέσω θαλάσσης με πλοία στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας.

Στις εκδηλώσεις, ανέφερε ο κ. Καρός στο ΚΥΠΕ, αναμένεται να παραστούν από τα κατεχόμενα και "αξιωματούχοι", καθώς και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο, λίγο μετά την άφιξη των Τουρκοκυπρίων με λεωφορεία και δια θαλάσσης. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE