Ο Όμιλος της Quality Group ο οποίος αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο όμιλο με ισχυρή παρουσία σε καίριους τομείς της οικονομίας, προχώρησε στη δημιουργία Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Advisory Board) στο πλαίσιο της ανάπτυξης και διεύρυνσης του τομέα δραστηριοποίησης του, έχοντας ως διαχρονικό στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει με υψηλά πρότυπα και με κύριο γνώμονα την επαγγελματική ευθύνη, τον σεβασμό και την προσφορά προς τους πελάτες του και την κοινωνία.
Πρόκειται για ένα σώμα το οποίο θα συμβουλεύει, αλλά και θα συμμετέχει ενεργά σε αποφάσεις του Ομίλου που δραστηριοποιείται σε τέσσερις ισχυρούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, στο πλαίσιο της Συγκεκριμένα o Όμιλος της Quality ασχολείται με την ανάπτυξη γης (QUALITY DEVELOPMENT), την ξενοδοχειακή βιομηχανία (QUALITY HOSPITALITY/SUNNY SEEKER HOSPITALITY), τον ιατρικό τομέα (QUALITY MEDICAL) και την εκπαίδευση (QUALITY EDUCATION).
Το Συμβούλιο ξεκινά τη δράση του με τη συμμέτοχη τριών εξεχουσών προσωπικοτήτων. Πρόκειται για τον Δρ Λεόντιο Κωστρίκη, Καθηγητή Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας, τη Δρα Ξένια Ι. Λοϊζίδου Πολιτικό Μηχανικό και Ακτομηχανικό, τον Δρ Γεώργιο Πάνο, Παθολόγο και Λοιμωξιολόγο.
Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας του Συμβουλευτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Quality Group κ. Σάββας Κάκος δήλωσε: «Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα όλα αυτά που λέγαμε τόσα χρόνια να τα κάνουμε πράξη και μαζί να προχωρήσουμε με τις τρεις μαγικές λέξεις. Συνήθως οι Άγγλοι λένε “Location, location, location”, όταν γίνεται συζήτηση για τις επενδύσεις σε ακίνητα. Εμείς στον Όμιλο Quality αλλάξαμε το σλόγκαν και λέμε «Όραμα, όραμα, όραμα». Πρόκειται για τη δική μας φιλοσοφία. Πιστεύω ακράδαντα πως χωρίς όραμα δεν μπορείς να πας πουθενά. Τα πάντα ξεκινούν από το να έχεις τη διορατικότητα να βλέπεις το μέλλον, αλλά πάνω απ’ όλα να κάνεις εκείνο που πρέπει να κάνεις σωστά, ώστε να μπορέσεις να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο βάλεις στη ζωή σου. Το να φτάσει κανείς στην υλοποίηση ενός οράματος χρειάζεται πίστη, αφοσίωση, πάθος. Χρειάζεται επίσης, ετοιμότητα για αλλαγή, νέες ιδέες, καινούριες προσεγγίσεις, καινοτομίες ακόμα και ανατρεπτικές σκέψεις και πρακτικές.
Στο πλαίσιο αυτών των διεργασιών, που για εμάς αποτελούν καθημερινή διαδικασία, προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Συμβούλιου. Έχουμε δημιουργήσει το Συμβουλευτικό Συμβούλιο και έχουμε συμφωνήσει ήδη με διακεκριμένες προσωπικότητες που θα συμπορευτούν μαζί μας στην πορεία υλοποίησης του οράματος μας δημιουργώντας κάτι σπουδαίο και σημαντικό. Το συγκεκριμένο σώμα δεν θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστική παρουσία. Θα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος θα εξελίσσεται και θα διευρύνεται τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πεδία δράσης.
Έχω την πεποίθηση ότι βρήκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη δυσμενή οικονομική πτυχή που επέφερε η πανδημία, με ανάλογα πλήγματα και για τον τόπο μας. Οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά δεν θα αφήσουμε έναν ιό να μας νικήσει, γι’ αυτό θα συμβάλουμε δραστικά στη δημιουργία του Advisory Board, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών και επιχειρηματικών εγχειρημάτων, σε συνεργασία με διαπρεπείς επιστήμονες, με την παροχή οικονομική στήριξης και υποδομών, όπως και όποια άλλη ανάγκη, πρωτίστως με υπευθυνότητα.
Καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά και τεράστια ικανοποίηση τον Δρ Λεόντιο Κωστρίκη, τη Δρα Ξένια Ι. Λοϊζίδου και τον Δρ Γεώργιο Πάνο στην οικογένεια μας, τον Όμιλο Quality. Νιώθω την ανάγκη να τους εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου, για τη θετική και γεμάτη ενθουσιασμό ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας. Ο νέος αέρας είναι ήδη εδώ. Ξεκινήσαμε κιόλας με τον Δρ Κωστρίκη τη συζήτηση για μια ιδέα που έχει και μια εντυπωσιακή μελέτη που τη συνοδεύει. Ο λόγος για τη δημιουργία μιας «Τεχνόπολης». Ενός έργου που ονομάσαμε “The Larnaca TeQnopolis Project” και για το οποίο αρχίσαμε δουλειά. Πιστέψτε με, η “TeQnopolis” είναι μόνο η αρχή μιας νέας πορείας».
Σχετικά με τη συμμετοχή του στο Συμβουλευτικό Συμβουλιο, ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης δήλωσε: «Για μένα αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω και να διευρύνω τους ορίζοντες μου σε ένα χώρο πολύ διαφορετικό από τον κόσμο της ακαδημαϊκής επιστήμης. Μέσα από τη μέχρι τώρα πολύχρονη τριβή μου με την ακαδημαϊκή επιστήμη διαμόρφωσα τη φιλοσοφική άποψη ότι ο κόσμος των ακαδημαϊκών επιστημών είναι εντελώς διαφορετικός και ανεξάρτητος από αυτόν των επιχειρήσεων. Αυτή η αντίληψη κατέρρευσε όταν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κ. Σάββα Κάκο. Μέσα από την εκτενή συζήτηση μας, αντιλήφθηκα πως όχι μόνο αυτοί οι δύο κόσμοι είναι συνδεδεμένοι, αλλά έχουν και μια μεγάλη συνέργεια με την οποία μαζί μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα. Έγινε πασιφανές σε μένα ότι η αμφίδρομη ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ της επιστημονικής έρευνας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ευρύτερη κοινωνίας είναι εφικτό να εναρμονιστούν απόλυτα, επιφέροντας μεγάλο όφελος στον τόπο μας. Καταλυτικό στη διαμόρφωση της νέας αντίληψης πραγμάτων ήταν η ειλικρίνεια, η πειστικότητα, ο ενθουσιασμός, η εντιμότητα και το μεγάλο όραμα του κ. Κάκου για το μέλλον των επιχειρήσεων του και της χώρας μας.
Τα τρέχοντα γεγονότα ανά το παγκόσμιο έχουν αναδείξει ότι ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη της γνώσης, είναι το κλειδί για το μέλλον τόσο της ανθρωπότητας, αλλά και τον άμεσο βαθμό της οικονομίας. Απτό παράδειγμα είναι τα τεχνολογικά πάρκα τα οποία προσφέρουν τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία με επιχειρηματική ευημερία. Τα τεχνολογικά πάρκα ή «Τεχνοπόλεις» είναι υποδομές όπου επιστήμονες μπορούν να εκκολάψουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα με βάση την επιστήμη έχοντας πάντα στη διάθεση τους τις απαραίτητες επιχειρηματικές υποδομές. Αυτά τα εκκολαπτήρια εταιρειών παρέχουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία διεθνών τεχνολογικών εταιρειών με μεγάλο επιχειρηματικό κέρδος. Απτό παράδειγμα της αξίας που προσφέρουν τα τεχνολογικά πάρκα σε μια χώρα είναι η Σιγκαπούρη η οποία έχει περίπου το μέγεθος της Λάρνακας. Η Κύπρος και η Σιγκαπούρη παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες στη σύγχρονη ιστορία. H Σιγκαπούρη παρά την αγγλική αποικιοκρατία, τα προβλήματα ανεργίας και την έλλειψη των φυσικών πόρων που αντιμετώπισε μετά την ανεξαρτησία της από τη Μαλαισία, τα τεχνολογικά της πάρκα αποδεδειγμένα τη βοήθησαν τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στην ανάδειξη της, ως μια από τις πιο προηγμένες και καινοτόμες χώρες στον κόσμο σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας. Όπως για τη Σιγκαπούρη, έτσι και για τη χώρα μας, το ότι η δημιουργία και ανάπτυξη ενός τεχνολογικού πάρκου, μιας Τεχνόπολης προκύπτει από έναν ιδιωτικό τομέα, θα είναι καθοριστικής σημασίας.
Ευελπιστώ ότι το πνεύμα της επιχειρηματικότητας που ενυπάρχει στους εμπνευστές και στους επενδυτές της θα καλλιεργείται αυτόματα στους στόχους ύπαρξης και στις δράσεις του τεχνολογικού πάρκου. Στόχος μας για το άμεσο μέλλον είναι να εργαστούμε σκληρά μελετώντας επιπρόσθετα επιτυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού, ώστε να δημιουργήσουμε το πιο επιτυχημένο μοντέλο Τεχνόπολης για τη χώρα μας. Να διαμορφώσουμε δηλαδή μια Τεχνόπολη, η οποία να προσφέρει σε νέους και διαπρεπείς επιστήμονες της Κύπρου, αλλά και ανά το παγκόσμιο, την κτιριακή υποδομή, την οικονομική στήριξη και τη νομική καθοδήγηση, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών και επιχειρηματικών ιδεών».
Από την πλευρά της η Δρ Ξένια Ι. Λοϊζίδου δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που μου έγινε αυτή η πρόταση. Είμαι στον χώρο της αειφορίας εδώ και 30 χρόνια. Όταν μιλάμε για αειφόρο ανάπτυξη, εννοούμε την ισόρροπη συνύπαρξη. Η αειφόρος ανάπτυξη έχει τρεις άξονες. Ο πρώτος είναι η οικονομία, ο δεύτερος είναι η κοινωνία και ο τρίτος είναι το περιβάλλον. Αυτή η ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στους τρεις άξονες, είναι αυτή που καθορίζει την αντοχή των συστημάτων. Ήρθε ο Covid-19 και συνειδητοποιήσαμε πως αν δεν αλλάξουμε πορεία και αν δεν μπούμε σε ένα πλαίσιο αειφορίας, τότε τα συστήματα μας καταρρέουν και θα συνεχίσουν να καταρρέουν, γιατί δεν έχουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσουμε στην καταστροφή, στην κλιματική αλλαγή. Κλιματική αλλαγή είναι παντού και οι διάφοροι ιοί είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Αν δεν αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα της κλιματικής αλλαγής τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε διάφορες πανδημίες. Αυτό που ξεκινά είναι εκπληκτικό και μετέχω με τόσο ενθουσιασμό και είναι μεγάλη μου τιμή. Για να ξεκινήσει να γίνεται κάτι χρειάζεται τρία πράγματα: Καινοτομία, Ηγεσία και Πόροι. Αυτό που δίνει ο κ. Σάββας Κάκος είναι όλο το πακέτο και θα αλλάξει το παιχνίδι, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στον ευρύτερο χώρο. Η Quality Group έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια βλέπει μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι θα διαπρέψει και σε αυτόν τον τομέα».
Τέλος, για τη συμμετοχή του στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Ομίλου της Quality, ο Δρ Γεώργιος Πάνος δήλωσε: «Όταν άκουσα το όραμα του κ. Σάββα Κάκου ενθουσιάστηκα γιατί είχε ένα πυλώνα που αφιερωνόταν καθαρά στην ιατρική επιστήμη. Είναι ένα όραμα που έχουν πολλοί επιστήμονες και εντάσσει και την ιατρική μέσα σε αυτό, για να κάνει την Κύπρο πιο δυνατή και σπουδαία. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και γι’ αυτό συντάχθηκα και εγώ μαζί με την ομάδα αυτή ώστε να εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια και είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει και θα δώσει μια υπερβολικά εξαιρετική ποιότητα στην υπηρεσία της ιατρικής για όλους τους πολίτες. Είναι κοινό το όραμα για πολλούς επιστήμονες. Έχει το πακέτο για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα ακόμη όραμα στην ιατρική επιστήμη, το οποίο έλειπε από την Κύπρο γιατί υπάρχει χώρος για πολλά περισσότερα και ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αυτή».
Μετά την ανακοίνωση συμμετοχής των τριών αυτών προσωπικοτήτων στο Advisory Board, ο Όμιλος Quality αναμένεται να προβεί σε νέες ανακοινώσεις, σχετικά με τη συμμέτοχη και άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις