ΛΙΒΑΝΟΣ: Στέλνει εξοπλισμό, κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας και εκπαιδευμένους σκύλους η Κύπρος

ΛΙΒΑΝΟΣ:  Στέλνει εξοπλισμό, κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας και εκπαιδευμένους σκύλους η Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιβανέζο ομόλογό του, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχετικά με την βοήθεια που πρόκειται να στείλει η Κυπριακή Δημοκρατία στην γειτονική χώρα μετά από αίτημα της δεύτερης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε το αίτημα του Λιβάνου για αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη (05/08).

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, θα αποσταλεί ιατρική βοήθεια και εξοπλισμός, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας για να βοηθήσει στις έρευνες των Αρχών του Λιβάνου.

Πέραν τούτου, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε η Κυπριακή δημοκρατία θα αποστείλει εκπαιδευμένους σκύλους έτσι ώστε να βοηθήσουν στην αναζήτηση των αγνοουμένων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE