ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΚΡΗΞΗ: Σε ετοιμότητα η Κύπρος για να αποστείλει βοήθεια - Ενδεχόμενο να δεχθούμε τραυματίες

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΚΡΗΞΗ: Σε ετοιμότητα η Κύπρος για να αποστείλει βοήθεια - Ενδεχόμενο να δεχθούμε τραυματίες

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Υπουργός είπε πώς επικοινώνησε δύο φορές με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου, καθώς μόλις χθες το πρωί ανέλαβε τα καθήκοντά του. Υπήρξε ακόμη μια επικοινωνία το απόγευμα, όπως σημείωσε, στην οποία «εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να δεχθούμε τραυματίες ή να στείλουμε ιατρική ομάδα. Σήμερα θα υπάρξει νέα επικοινωνία».

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Τραυματίστηκε η επιτετραμένη της κυπριακής Πρεσβείας- Νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο- Ζημιές και στην πρεσβευτική κατοικία

Όπως επίσης πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν υπάρχουν θύματα κυπριακής καταγωγής μέχρι αυτό το στάδιο, όμως, οι εικόνες από την Κυπριακή πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία δείχνουν ολοκληρωτική καταστροφή. Όπως επισήμανε, η πρεσβεία ήταν κλειστή όταν έγινε η έκρηξη.

Παράλληλα, απευθύνθηκε και στους Κυπρίους κάτοικους Λιβάνου, κάνοντας κάλεσμα για να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι σημαντικό οι Κύπριοι που βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν στην πλατφόρμα connecttocy. Στην πλατφόρμα υπάρχουν 34 άτομα που επικοινωνήσαμε μαζί τους, για να δούμε ότι είναι καλά. Είναι σημαντικό να εγγραφούν όλοι. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες και αν χρειαστεί θα γίνει πτήση επαναπατρισμού για τους συμπατριώτες μας που θέλουν να επιτρέψουν. Η πλειοψηφία των Κυπρίων ζουν μόνιμα στον Λίβανο, όμως αν θέλουν να επιστρέψουν θα βρούμε τρόπο να το πράξουμε».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχει διάθεση και ετοιμότητα για να συνδράμουν στη βοήθεια, τόσο από ιδιωτικές εταιρείες, όσο και από την Τράπεζα Κύπρου. Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί και η βοήθεια που θα αποσταλεί, είτε υπό μορφή υλικού, ή ακόμη και να γίνουν δεχτοί τραυματίες ή να αποσταλεί ιατρικό προσωπικό.

Μιλώντας για τα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «μέχρι και χθες το βράδυ στις 10 που έγινε η δεύτερη επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας δεν υπήρχε μια τελική απάντηση σε σχέση με τα αίτια. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα στη χώρα και η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί δημόσια. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό του ατυχήματος, όμως τα αίτια της έκρηξης θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση του Λιβάνου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top