ΥΓΕΙΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Πέρα από τους ελέγχους, παρακολουθούνται ύποπτες εκδηλώσεις στο Facebook'

ΥΓΕΙΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Πέρα από τους ελέγχους, παρακολουθούνται ύποπτες εκδηλώσεις στο Facebook'

Και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, συμμετέχοντας σε ελέγχους σε υποστατικά και ενημερώνοντας την Αστυνομία όπου χρειάζεται.

Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών Ηρόδοτος Ηροδότου στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε, από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί 765 έλεγχοι και έχουν κοπεί 40 εξώδικα. Αυτά αφορούσαν απουσία μασκών, ελλιπείς αποστάσεις σε τραπεζοκαθίσματα, αποστάσεις μεταξύ πελατών, έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων, θερμομέτρησης. Υπήρξαν μάλιστα και 2 εξώδικα για καθαριότητα.
Κάποιοι εκ των ελέγχων γίνονται σε συνεργασία με την Αστυνομία, όπως στις επαρχίες της Λεμεσού και της Ελεύθερης Αμμοχώστου, ιδίως νυχτερινοί.

Μάλιστα, ο κ. Αν. Προϊστάμενος επισήμανε πως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες παρακολοθούν στενά υποστατικά και διοργανωτές εκδηλώσεων, οι οποίοι διαφημίζουν τις εκδηλώσεις τους στο Facebook, ενημερώνοντας την Αστυνομία αλλά και τους ίδιους.

Ο κ. Ηροδότου τόνισε ότι το προσωπικό της Υπηρεσίας είναι μικρό, γίνεται προσπάθεια όμως να συμβάλλει και αυτό τα μέγιστα «στην αποτροπή συναθροίσεων, προστατεύοντας σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE