Κορονοϊός: Η Ρωσία θα έχει έτοιμο εμβόλιο τον Νοέμβριο!

Κορονοϊός: Η Ρωσία θα έχει έτοιμο εμβόλιο τον Νοέμβριο!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας, Vektor, το κέντρο σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας, Vektor, Ρινάτ Μαξιούτοφ, είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.
 
«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό», είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε την Κυριακή.
 
Μια ημέρα πριν, ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.
 
Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποια θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.
 
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.