Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση - πακέτο, ας το ξεχάσει, προειδοποιεί ο Αν. ΥΠΕΞ της Ελλάδας

Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση - πακέτο, ας το ξεχάσει, προειδοποιεί ο Αν. ΥΠΕΞ της Ελλάδας

"Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την Τουρκία το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Και αυτό είναι το μόνο θέμα που μπορεί να υπάρξει σε ένα τραπέζι διαλόγου ή σε μία μελλοντική προσφυγή στη Χάγη", δηλώνει στη Real News ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

"Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση - πακέτο για όλα όσα κατά καιρούς φαντάζεται ως διαφορές με την Ελλάδα, ας το ξεχάσει" τονίζει. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός και διαμηνύει: "H Ελλάδα είναι έτοιμη διά παν ενδεχόμενο. Εχουμε τον τρόπο και τα μέσα να απαντήσουμε, αν προκληθούμε. Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη".

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε πως αποτελεί εθνικό στοίχημα για τη χώρα και επισήμανε: "Πλέον, βάζουμε μπροστά τις μηχανές, ώστε έως τα μέσα Οκτωβρίου, να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε μία νέα Ελλάδα. Η αξιοποίησή του είναι μεγάλη ευκαιρία και μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Οπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, είναι το Next Generation Hellas".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του τελευταίου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE