Επαναφέρεται το θέμα επαναλειτουργίας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας ΓΝ Πάφου

Επαναφέρεται το θέμα επαναλειτουργίας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας ΓΝ Πάφου

Υπό το φως της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για να προχωρήσουν στην προετοιμασία του χώρου της Μονάδας  Βραχείας Νοσηλείας, απευθύνει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου και Επιστημονικός Διευθυντής για τον covid- 19 δρ. Ιωσήφ Μουτήρης. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Μουτήρης ανέφερε πως σ’ ό,τι αφορά το ΓΝ Πάφου, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας λειτούργησε με άριστη οργανωτική δομή, στη διάρκεια του πρώτου κύματος, μέχρι και τις 17 Μαΐου, στελεχωμένη από 10 νοσηλευτές, 4 εξασκούμενους γιατρούς και 4 ειδικούς γιατρούς.

Εξετάστηκαν δε, όπως είπε, την περίοδο εκείνη στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, πέραν των 170 περιστατικών.

Μετά ωστόσο συνέχισε, την 17η Μαΐου υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τον χώρο που στεγάζοταν η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας διότι ανήκε στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας. 
Εξέφρασε την άποψη ότι είναι ζωτικής σημασίας να ετοιμαστούν ξανά οι αντίστοιχες Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας και στα υπόλοιπα Γενικά Νοσοκομεία και να ετοιμαστεί κοινό πρωτόκολλο και κοινό λογισμικό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Η επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της. Μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν και το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης  στους δύο ηγέτες, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 και, κυρίως, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE