ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Διαμαρτύρονται ηλικιωμένοι για τερματισμό λειτουργίας του τοπικού ιατρείου

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Διαμαρτύρονται ηλικιωμένοι για τερματισμό λειτουργίας του τοπικού ιατρείου

Διαμαρτυρίες εκφράζουν οι ηλικιωμένοι μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ Ξυλοφάγου, επειδή σταμάτησε τη λειτουργία του το τοπικό ιατρείο.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «στο Κοινοτικό ιατρείο Ξυλοφάγου μετέβαινε κάθε Τετάρτη παθολόγος γιατρός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Μετά από προτροπή των αρμοδίων, σημαντικός  αριθμός συνταξιούχων από την Κοινότητα, αφού διαγράφηκε από άλλους προσωπικούς γιατρούς, ενεγράφη στον συγκεκριμένο γιατρό ώστε να τους εξυπηρετεί κάθε Τετάρτη».

Προστίθεται ότι «ο γιατρός  του ΟΚΥπΥ  που είχε έδρα  το Γενικό Νοσοκομείο  Αμμοχώστου και το  Περιφερειακό Νοσοκομείο  Ορμήδειας, σταμάτησε να εργάζεται αφού μετέβη για προσωπικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Αμμοχώστου να τον αντικαταστήσουν ή να ενημερώσουν κατά πόσον θα επιστρέψει στη Κύπρο».
 
Η ΕΚΥΣΥ καλεί «την διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος διότι δεν μπορούν να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι χωρίς προσωπικό παθολόγο γιατρό» σημειώνοντας πως «είναι ευθύνη τους να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.