ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υπόθεση άσκησης βίας σε οικιακή βοηθό - Πρώην αστυνομικός ο ύποπτος, δεν επέτρεψαν είσοδο δημοσιογράφου στο κτήριο του δικαστηρίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υπόθεση άσκησης βίας σε οικιακή βοηθό - Πρώην αστυνομικός ο ύποπτος, δεν επέτρεψαν είσοδο δημοσιογράφου στο κτήριο του δικαστηρίου

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΡΩΣΗ (12:00, 30/07) - Ελεύθερος υπό όρους ο 68χρονος πρώην λοχίας της Αστυνομίας που είχε τεθεί υπό σύλληψη για υπόθεση άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος οικιακής βοηθού. 

Τι είχαμε γράψει (11:54) - Προσήχθη υπό αυστηρά μέτρα γύρω στις 11:30 (30/07) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο 68χρονος, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για λεκτική και σωματική κακοποίηση οικιακής βοηθού.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Και χρησιμοποιούμε τη φράση «υπό αυστηρά μέτρα», καθώς οι επί καθήκοντι αστυνομικοί είχαν οδηγίες να μην επιτρέψουν αδιάκριτα βλέμματα στον χώρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον υποφαινόμενο να μην παραμείνει ούτε καν στον χώρο αναμονής έξω από την δικαστική αίθουσα. Η αιτιολογία που δόθηκε ήταν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, λοιπόν, το ρεπορτάζ θα βγει εκτός κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Λούης Κουτρουκκίδης, σε δημόσιες τοποθετήσεις του ανέφερε πως η κοπέλα κατάγεται από τις Φιλιππίνες, βρισκόταν στην Κύπρο εδώ και 4 χρόνια, ενώ τον τελευταίο χρόνο είχε αποβιώσει η μητέρα του υπόπτου και την εργοδοτούσε ο ίδιος.

Από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουτρουκκίδη, τον είχε επισκεφτεί και του είχε αναφέρει πως θέλει να αλλάξει εργοδότη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους λόγους για την επιθυμία της.

Θυμίζουμε ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε μέσω λογαριασμού στο facebook (Κύπρος - Παραιτηθείτε). Στην εν λόγω σελίδα «ανέβηκαν» ηχητικά ντοκουμέντα (videos), που εμφάνιζαν πρόσωπο να ασκεί λεκτική βία, ενώ βάσει των όσων ακούγονταν φαινόταν ο άνδρας να ασκεί σωματική βία στην άτυχη κοπέλα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht