Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, είπε ο Ν. Δένδιας

Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, είπε ο Ν. Δένδιας

«Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι μίλησε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την κυπριακή Δημοκρατία σε όποιο επίπεδο επιθυμεί.
 
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου με την Τουρκία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο και ξεκαθάρισε, ότι η μόνη διαφορά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι οι δύο χώρες μπορούν να συζητήσουν για αυτή τη διαφορά και αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ στην αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την άποψη ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «έχει αυξημένο κύρος στην ΕΕ, επίσης η Γερμανία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, έχει το καθήκον να χειριστεί την ασφάλεια της ΕΕ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE