ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Μαίνεται η αντιπαράθεση - Κατηγορίες για εμπλοκή Προεδρικού και ΔΗΣΥ στις αποχωρήσεις και στην ίδρυση ΔΗΠΑ

ΔΗΚΟ: Μαίνεται η αντιπαράθεση - Κατηγορίες για εμπλοκή Προεδρικού και ΔΗΣΥ στις αποχωρήσεις και στην ίδρυση ΔΗΠΑ

Μαίνεται η αντιπαράθεση στο στρατόπεδο του ΔΗΚΟ, μετά και την αποχώρηση των 5 στελεχών του, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να κάνει λόγο για δάκτυλο ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ.

ΔΗΣΥ και Προεδρικό πίσω από ΔΗΠΑ και αποχωρήσεις

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και στο ραδιόφωνο του Πολίτη, έκανε λόγο για κάποιους που κρύβονται πίσω από τους πέντε, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν το κόμμα και να εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα. Μάλιστα, κατέδειξε το Προεδρικό Μέγαρο και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει επίσης εμπλοκή στην ίδρυση της ΔΗΠΑ.

Όπως πρόσθεσε, «επέλεξαν να προβούν σε αποστασία την ώρα που έχουμε τουρκικά πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ μας. Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές στην Αγλαντζιά, η επιλογή αυτή καταμαρτυρεί ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Συνεχίζεται η ίδια προσπάθεια διάσπασης του κόμματος που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια».

Επιπρόσθετα, τονίστηκε από τον κ. Παπαδόπουλο πως οι ίδιοι που παραπονούνται για έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών εντός του κόμματος, δεν πάτησαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος τα τελευταία 5 χρόνια.

Περί εκλογικών συνεραγασιών

Σε ό,τι αφορά την πολυσυζητημένη συνεργασία με το ΑΚΕΛ, επισήμανε ότι αυτά είναι προφάσεις, ενώ έριξε βέλη προς Δημοκρατική Παράταξη, διερωτώμενος ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το κόμμα και γιατί έχει περισσότερα στελέχη σε κυβερνητικούς οργανισμούς από κάθε άλλο κόμμα.

Με την σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, αρνήθηκε να δεχτεί ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία από τους 5 αποχωρήσαντες, συμπληρώνοντας ότι αυτό που τους έκανε να φύγουν είναι τα «προσωπικά πολιτικά αδιέξοδα» που έχουν βρεθει. «Φοβούνται την προοπτική του ΔΗΚΟ», πρόσθεσε, ενώ έμφαση έδωσε και στις κατηγορίες του κ. Τρυφωνίδη περί συνεργασίας με ΔΗΣΑΚΕΛ και συμπόρευσης με ΔΗΣΥ σε νομοσχέδια που αφορούν την οικονομία, λέγοντας «τι ακριβώς ήθελε ο κ. Τρυφωνίδης; Να καταρρεύσει το κράτος με ανεύθυνη αντιπολίτευση στην οικονομία;»

ΔΗΚΟ και Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λύσης που θέλει το ΔΗΚΟ και σε κατηγορίες για αλλοίωση της διαχρονικής του θέσης που ακούστηκαν, ο Άθως Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι «ουδείς αναφέρθηκε σε άλλου τύπου λύση», εξηγώντας ότι ασκήθηκε και κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν συζητούσε διερευνητικά για κάποια άλλη λύση.

Απάντησε η Κυβέρνηση στις κατηγορίες

Δεν έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, είπε ότι «εάν κάποιος πιστεύει ότι το Προεδρικό έχει διαδραματίσει οποιοδήποτε ρόλο στα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει πολιτική ωριμότητα αυτός που το σκέφτεται», επισημαίνοντας ότι το Προεδρικό δεν έχει να κάνει με αυτές τις εσωκομματικές εξελίξεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top