Απαγορεύεται ή όχι η οδήγηση με παντόφλες

Απαγορεύεται ή όχι η οδήγηση με παντόφλες

Το καλοκαίρι, αλλάζουν πολλές από τις συνήθειές μας πίσω από το τιμόνι. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς ζούμε σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία τους θερινούς μήνες κατασκηνώνει στα πάνω στρώματα του θερμόμετρου. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, καλοκαιρινές συνήθειες στο αυτοκίνητο είναι η οδήγηση με σαγιονάρες/παντόφλες.

Προσφιλής τακτική από άντρες και γυναίκες, ειδικά αν είμαστε σε περίοδο διακοπών ή πηγαίνουμε για τα καθιερωμένα «μπάνια του λάου». Όσο ανακουφιστική και διευκολυντική είναι η σαγιονάρα ωστόσο, άλλα τόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Ο Κ.Ο.Κ. δεν αναφέρει ρητά ως απαγορευτική τη χρήση της, όμως αποσαφηνίζει πως «ο οδηγός οφείλει κατά τo χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Καθείς καταλαβαίνει πως η οδήγηση με σαγιονάρα δεν εξασφαλίζει ούτε πλήρη ελευθερία, ούτε πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο. Άλλο του πώς μπορεί να αισθάνεται ο οδηγός. Ένα γλίστρημα του ποδιού στη σαγιονάρα, αρκεί για να το διαπιστώσει. Ο χειρισμός των πεντάλ είναι μετέωρος, καθώς το υπόδημα μπορεί να μπει κάτω από το πεντάλ και να σφηνώσει έτσι το πεντάλ ανάμεσα στο πόδι του οδηγού και τη σαγιονάρα. Φανταστείτε να συμβεί αυτό με το γκάζι. Ή, φέρτε στο μυαλό σας σκηνικό όπου επιχειρείτε να φρενάρετε και γλιστράει το πόδι σας, πατώντας τελικά με δύναμη τη μοκέτα αντί για το μεσαίο πεντάλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE