Προβλήματα που ταλανίζουν το ΓεΣΥ στην συνάντηση ΠΙΣ - Γενικού Ελεγκτή

Προβλήματα που ταλανίζουν το ΓεΣΥ στην συνάντηση ΠΙΣ - Γενικού Ελεγκτή

Σε κλίμα συναντίληψης για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΓΕΣΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27/7 συνάντηση του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρου Αγαθαγγέλου και αντιπροσωπείας του ΠΙΣ, με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΙΣ, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος σε σχέση με τις διαδικασίες εφαρμογής της Β’ φάσης του ΓΕΣΥ, υπό την σκιάν των διαπιστώσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και για άλλα ζητήματα όπως οι αναφερόμενες καταχρήσεις και η ανάγκη εφαρμογής ενός ανεξάρτητου εποπτικού μηχανισμού για αποτελεσματικό έλεγχο.  

ΠΙΣ και Γενικός Ελεγκτής διαπίστωσαν από κοινού, μέσα από τις πρόσφατες εξελίξεις, ότι η νομοθεσία για το ΓΕΣΥ πρέπει να εφαρμόζεται πιστά χωρίς διακρίσεις και χωρίς προνομιακές μεταχειρίσεις που εκφεύγουν του ψηφισθέντος πλαισίου.

Εκ μέρους του ΠΙΣ τον Πρόεδρο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας-Κερύνειας Γιώργος Μιλτιάδους και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας,  Μιχάλης Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE