ΕΠ. ΠΑΦΟΥ: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Αμαργέτη-Πενταλιά

ΕΠ. ΠΑΦΟΥ: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Αμαργέτη-Πενταλιά

Η πυρκαγιά στις περιοχές των χωριών Αμαργέτη και Πενταλιά είναι διαχειρίσιμη και υπό μερικό έλεγχο με την επιφύλαξη αναζωπυρώσεων,σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.


Η πυρκαγιά ανέφερε, κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου με ψηλή άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, αριθμό δέντρων και πεύκα.
 
Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν, όπως σημειώνει, δυνάμεις πυρόσβεσης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας για ασφάλιση της περιμέτρου, τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
 
Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμ. Δασών, Πολιτική Άμυνα, Ταμείο Θήρας, Κοιν. Συμβούλια Πενταλιάς και Αμαργέτης. Επίσης εναέριες δυνάμεις, ενώ το έργο κατάσβεσης ενισχύθηκε και από την Λεμεσό.
 
Επίσης χρειάστηκε κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς να εκκενωθεί αριθμός κατοικιών στην περιφέρειας του χωριού Πενταλιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Περίπου από τις 2:00 μ.μ. του Σαββάτου και έπειτα αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της κοινότητας Δένειας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE