Λιανικό εμπόριο: Μειώθηκαν σημαντικά τον Μάιο ο όγκος και η αξία του κύκλου εργασιών

Λιανικό εμπόριο: Μειώθηκαν σημαντικά τον Μάιο ο όγκος και η αξία του κύκλου εργασιών

Σημαντική μείωση σημείωσαν, σε ετήσια βάση, ο όγκος και η αξία του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον περασμένο Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Μάιο του 2020, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 7,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε στις 110,6 μονάδες (βάση 2015=100).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Μάιο 2020, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 9,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 106,1 μονάδες (βάση 2015=100).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE