Ανησυχία Συμβουλίου Ευρώπης για ανακοινώσεις απόσυρσης Πολωνίας από Συνθήκη Κωνσταντινούπολης

Ανησυχία Συμβουλίου Ευρώπης για ανακοινώσεις απόσυρσης Πολωνίας από Συνθήκη Κωνσταντινούπολης

Ανησυχία ΓΓ ΣτΕ για ανακοινώσεις απόσυρσης Πολωνίας από Συνθήκη Κωνσταντινούπολης.

Την ανησυχία της εκφράζει η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς σε σχέση με ανακοινώσεις από πλευράς κυβερνητικών αξιωματούχων της Πολωνίας για απόσυρση της χώρας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εναντίον της βίας κατά των γυναικών, δηλώνοντας ετοιμότητα να διευκρινίσει οποιεσδήποτε σημεία για τα οποία υπάρχει παρανόηση.

«Οι ανακοινώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η Πολωνία πρέπει να αποσυρθεί από την Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης είναι ανησυχητικές», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Μπούριτς.

Η Σύμβαση, προσθέτει, «είναι η βασική διεθνής συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία», σημειώνοντας ότι «αυτός είναι και ο μοναδικός σκοπός της».

«Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε παρανοήσεις ή παρερμηνείες σε σχέση με τη Σύμβαση, είμαστε έτοιμοι να τις διευκρινίσουμε στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου», σημειώνει.

Η απόσυρση από την Σύμβαση «θα ήταν εξαιρετικά λυπηρή και ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στην προστασία των γυναικών από τη βία στην Ευρώπη», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα στήριξης από Φον ντερ Λάιεν για το Κυπριακό: «Η ΕΕ δεσμευμένη στην επανένωση της Κύπρου»

Σαφές μήνυμα στήριξης από Φον ντερ Λάιεν για το Κυπριακό: «Η ΕΕ δεσμευμένη στην επανένωση της Κύπρου»

Μήνυμα στήριξης προς τις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό απηύθυνε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της Πενταμερούς συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.