ΑΙΓΑΙΟ: Σε επιφυλακή oι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία

ΑΙΓΑΙΟ: Σε επιφυλακή oι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία

Η ελληνική πλευρά αξιολογεί την κατάσταση, με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύουν πως «υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης αλλά παραμένουμε σε επαγρύπνηση, καθώς η NAVTEX είναι ακόμα σε ισχύ».

Ένδειξη αποκλιμάκωσης θεωρείται από ελληνικές στρατιωτικές πηγές το γεγονός ότι ορισμένες από τις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κινήθηκαν προς τις βάσεις τους τις τελευταίες ώρες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής αξιολογείται, παρόλα αυτά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να είναι σε εγρήγορση. Ο ελληνικός στόλος δεν θα αλλάξει τις θέσεις του, αλλά θα παραμείνει σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, έως ότου αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία, όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές και ο Έλληνας ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως μετέδωσε ο Alpha περισσότερα από 15 πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια, αλλά και πυραυλάκατοι γυρίζουν στις βάσεις, στο Ακσάζ, στη Σμύρνη, αλλά και στα στενά.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» βρίσκεται νότια της Κρήτης, συνοδευόμενο από 12 πλοία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE