ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανικές Βάσεις: Υποστήριξη στην Κύπρο σε προσπάθεια καταπολέμησης πυρκαγιών

Βρετανικές Βάσεις: Υποστήριξη στην Κύπρο σε προσπάθεια καταπολέμησης πυρκαγιών

Στη βοήθεια που παρείχε η 84η Μοίρα των Βρετανικών Βάσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Κύπρο, αναφέρεται ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων.

«Ο άνευ προηγουμένου χαρακτήρας της επιδημίας COVID-19 έθεσε σε κάθε υπηρεσία εντός των Βρετανικών Βάσεων μεγαλύτερη πίεση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την 84η Μοίρα να παρέχει στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας παράλληλα βασική υποστήριξη στις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των πυρκαγιών», αναφέρεται. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα των Β.Β ‘Cyprus Lion’, προστίθεται, «ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Β.Β, Άλεξ Μίντλετον, μίλησε για τον υψηλό όγκο πυρκαγιών φέτος και επεσήμανε το έργο της 84ης Μοίρας για την αντιμετώπιση πολλών από αυτών των πυρκαγιών». 
 
«Μεγάλο μέρος της επιτυχίας στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να ξεσπούν σε όλο το νησί, οφείλεται στη συνεχή εκπαίδευση που πραγματοποιεί το πλήρωμα. Σύμφωνα με τον Αξιωματικό Διοικητή της Μοίρας, Επισμηναγό Άλαν Ρος, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η ομάδα του κατανοεί τις πρακτικές εργασίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία», σημειώνεται. 
 
Τον περασμένο μήνα, προστίθεται, η Μοίρα συμμετείχε στην άσκηση ‘’ΙΚΑΡΟΣ’’, την ετήσια άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις περιοχές του Τροόδους για προσομοίωση των πυρκαγιών, που πρέπει να κατασβηστούν από εναέρια αεροσκάφη, ο Επισμηναγός Άλαν Ρος, μίλησε για τη συμμετοχή του πληρώματος του και το όφελος που παρείχε. 
 
«Η άσκηση πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο στην αρχή της σεζόν πυρόσβεσης, ώστε να μπορούμε όλοι ν’ ανανεώσουμε τις λειτουργικές μας διαδικασίες ως μέρος του εθνικού σχεδίου ανταπόκρισης και να ενισχύσουμε τις ήδη ενισχυμένες σχέσεις που δημιουργήθηκαν από τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε.
 
Κατά την προετοιμασία της 84η Μοίρας για την εποχή των πυρκαγιών, στις ψυχρότερες περιόδους, πραγματοποιούνταν εβδομαδιαίες συναντήσεις ώστε να προγραμματίσουν εξορμήσεις για να διασφαλίσουν ότι διατηρούν τις βασικές τους δεξιότητες, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top