Επιστολή Συλλούρη στον Ερντογάν με σκληρή γλώσσα: «Όσα φοβερά και φρικτά έχετε επιτελέσει…»

Επιστολή Συλλούρη στον Ερντογάν με σκληρή γλώσσα: «Όσα φοβερά και φρικτά έχετε επιτελέσει…»

Ανοικτή επιστολή προς τον «Σουλτάνο» Ερντογάν από τον Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Στην σύντομη αυτή επιστολή ο κύριος Συλλούρης κατακρίνει τον Τούρκο Πρόεδρο για την απόφασή του να μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί,  καταλογίζοντάς του «κατακτητική εμμονή» καθώς και έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού στην πολιτισμική παράδοση όλης της ανθρωπότητας.

Παραθέτει παράλληλα τις συνέπειες της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο γράφοντας χαρακτηριστικά για τις άνομες πράξεις και την παράνομη και πέρα από κάθε πολιτική ηθική κατοχική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο καθώς και «για τα όσα φοβερά και φρικτά έχετε επιτελέσει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυπρίων πολιτών.»

Συνεχίζει ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι: «Δεν είμαι βαθύς γνώστης του Κορανίου, αλλά γνωρίζω από αγαπητούς φίλους μουσουλμάνους ότι βασική αρχή είναι ο σεβασμός στα μνημεία άλλων θρησκειών» προσθέτοντας πως : «με όσα επιχειρείτε, αλλά και όσα μεθοδεύετε, δείχνετε να περιφρονείτε τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα ημών των Χριστιανών. Το δικαίωμα του σεβασμού των ιερών μας και του σεβασμού της μνήμης μας.»

Καταλήγει τονίζοντας ότι «όλα όσα διά της δυνάμεως επιβάλλετε δεν μπορούν να αντιστρέψουν και να διαγράψουν την αλήθεια της ιστορίας. Ο ναός της Αγίας Σοφίας παραμένει εις τον αιώνα σύμβολο και σημείο αναφοράς όλης της ανθρωπότητας, επίτευγμα της τέχνης, μνημείο ανυπέρβλητο του πολιτισμού και πάντοτε θα ονομάζεται και θα είναι η Αγία Σοφία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE