Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον «Σουλτάνο» Ερντογάν, με τις ανακοινώσεις να είναι για άλλη μια φορά προκλητικές.

Την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τουρκία, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.   

Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. 

Αναμένεται πλέον και η επόμενη κίνηση της Τουρκίας επι χάρτου, αν δηλαδή τα πολεμικά της πλοία, συνοδεύοντας το 'Oruc Reis' κινηθούν νότια του Καστελορίζου για έρευνες. Πάντως όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα στον Τουρκικό στόλο που βγήκε στο Αιγαίο περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο, κάτι που δείχνει ότι ο στόλος θα παραμείνει για μέρες στη θάλασσα θα γίνεται ανεφοδιασμός των πλοίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο όρκος τιμής στους συναγερμικούς - «Δεν θα πληγωθούν ποτέ από μένα» - Τα ερωτήματα για τις Προεδρικές

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο όρκος τιμής στους συναγερμικούς - «Δεν θα πληγωθούν ποτέ από μένα» - Τα ερωτήματα για τις Προεδρικές

Την ώρα που έθετε στο προσκήνιο την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε αντιμέτωπος με επίμονες ερωτήσεις για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE