ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες Ελλαδικών Μ.Μ.Ε. περί αποκλιμάκωσης και απόσυρσης τουρκικών πολεμικών

Πληροφορίες Ελλαδικών Μ.Μ.Ε. περί αποκλιμάκωσης και απόσυρσης τουρκικών πολεμικών

Προς αποκλιμάκωση οδηγείται η ένταση στο Αιγαίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Ελλαδικά ΜΜΕ, μεγάλο μέρος των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιστρέφει στη βάση του.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου από τη θέση του το τελευταίο 24ωρο μετά την έκδοση της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής «Βild» , Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/07) στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου αλλά την πιθανή σύρραξη σταμάτησε η κεγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία συνομίλησε τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν αποκλείεται πάντως η κίνηση αυτή της Άγκυρας να αποσύρει κάποια από τα πλοία της στην περιοχή του Αιγαίου, να είναι στο πλαίσιο κάποιας τακτικής την ίδια ώρα που οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επισταμένως από τον θάλαμο επιχειρήσεων τις κινήσεις όλων των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο αλλά και του αντίστοιχου τουρκικού στόλου που είχε επίσης αναπτυχθεί σε μια μεγάλη έκταση, που ξεκινάει από τη Χίο και φθάνει μέχρι το Καστελόριζο.

Στα πλοία αυτά μάλιστα του τουρκικού στόλου, περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο κάτι που φανερώνει πως οι Τούρκοι έχουν σκοπό να παραμείνουν για μέρες στη θάλασσα και θα χρειαστεί ανεφοδιασμός του στόλου της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top