Κ. ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Είχαμε προειδοποιήσει την ΕΕ για τις πολιτικές της Τουρκίας'

Κ. ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Είχαμε προειδοποιήσει την ΕΕ για τις πολιτικές της Τουρκίας'

Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η Λευκωσία τις εξελίξεις μετά και τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενώ υπάρχει συντονισμός με την Αθήνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘είχαμε προειδοποιήσει την ΕΕ για τις ενέργειες και τις πολιτικές της Τουρκίας’.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, την Τρίτη (21/7), υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσαν το θέμα με την τουρκική προκλητικότητα ενώπιον των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπάρχει συντονισμός με την Αθήνα για το θέμα ενώ θα υπάρξει προσπάθεια και από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο αυτό είναι δυνατόν, για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο Αβέρωφ - Τι συζήτησαν

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο Αβέρωφ - Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε το απόγευμα της Τετάρτης (16/9) ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενόψει των επικείμενων επαφών στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό.