Τμήμα Φορολογίας: Επέκταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών για φορολογικές περιόδους μέχρι τις 31/12/2015

Τμήμα Φορολογίας: Επέκταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών για φορολογικές περιόδους μέχρι τις 31/12/2015

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι από τις 11/7/2020, τέθηκε σε ισχύ ο περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Φορολογικών Οφειλών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2020 (Ν84(Ι)/2020).

Σύμφωνα με τον πιο πάνω Νόμο, επεκτείνεται η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών για φορολογικές περιόδους μέχρι τις 31/12/2015, ως ακολούθως: 

  • Για όλες τις οφειλές οι οποίες αφορούν φορολογικές περιόδους μέχρι τις 31/12/2015 και οι οποίες είναι καταχωρημένες στα μητρώα του Τμήματος Φορολογίας, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης με δόσεις, από τις 14/2/2020 και για περίοδο 11 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 14/1/2021).
  • Φορολογικές δηλώσεις οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί και αφορούν περιόδους μέχρι τις 31/12/2015, μπορούν να υποβληθούν μέχριτις 30/11/2020.
  • Σημειώνεται ότι οι δόσεις του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2020 που δεν καταβλήθηκαν, δεν συμπεριλαμβάνονται στα πέντε σφάλματα (δόσεις που δεν καταβλήθηκαν έγκαιρα) με τις οποίες το σχέδιο ακυρώνεται. Οι δόσεις αυτές παραμένουν οφειλόμενες και τα ποσά θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες δόσεις του πλάνου από την 1/7/2020 μέχρι και την τελευταία δόση.

Οι υπόλοιπες πρόνοιες της περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών νομοθεσίας εξακολουθούν να υφίστανται, όπως και προηγουμένως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE