Σασόλι: Έκκληση προς τους 7 να καταλήξουν γρήγορα σε επαρκή συμφωνία

Σασόλι: Έκκληση προς τους 7 να καταλήξουν γρήγορα σε επαρκή συμφωνία

Έκκληση προς τους 27 να καταλήξουν γρήγορα σε επαρκή συμφωνία για ΠΔΠ και ταμείο ανάκαμψης, απηύθυνε με σημερινή (20/7) του δήλωση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι. 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει ότι μετά από μέρες συζητήσεων, οι Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουν μια συμφωνία που θα ανταποκρίνεται σε αυτήν την ιστορική στιγμή.

"Ανησυχούμε για ένα μέλλον όπου θα χαθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η κοινοτική μέθοδος", σημειώνει και προσθέτει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καθορίσει τις προτεραιότητές του και αναμένει να τηρηθούν.

"Το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μεσοπρόθεσμα, όπως η Πράσινη Συμφωνία, η ψηφιοποίηση, η οικονομική ανθεκτικότητα και η καταπολέμηση των ανισοτήτων. Απαιτούνται αμέσως νέοι ίδιοι πόροι. Χρειαζόμαστε επίσης μέτρα για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική υπεράσπιση του κράτους δικαίου.

Επιπλέον, το Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει τον τερματισμό των επιστροφών. Εάν οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται επαρκώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του. Ο COVID-19 είναι ακόμα εδώ και βλέπουμε νέα κρούσματα στην Ευρώπη. Περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να δράσουμε γρήγορα και θαρραλέα", καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με κύριο θέμα την ετοιμασία του τελικού κειμένου με τις προτάσεις που θα πάνε στο Καταστατικό Συνέδριο, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.