Παρέμβαση Εισαγγελέα για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Παρέμβαση Εισαγγελέα για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο καταγγέλλεται απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πραγματογνώμονας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε δεχθεί πιέσεις από ανωτέρους του, προκειμένου να μην καταγραφούν στο πόρισμα ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών παραγόντων.

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες» ότι «επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε».

Από την πλευρά της, η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλγη, απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας την αναφορά στο πρόσωπό της ψευδή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Στους στενούς δεσμούς φιλίας Κύπρου και Ιταλίας, και στην κοινή πολιτισμική ταυτότητα των δύο χωρών αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE