Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πραγματογνώμονας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε δεχθεί πιέσεις από ανωτέρους του, προκειμένου να μην καταγραφούν στο πόρισμα ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών παραγόντων.
Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες» ότι «επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε».
Από την πλευρά της, η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλγη, απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας την αναφορά στο πρόσωπό της ψευδή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις