Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130
130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.
Ο Πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι υπάρχει "πνεύμα συμβιβασμού" και πως "τα πράγματα έχουν προχωρήσει, πρέπει να πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες". O κ. Μακρόν προειδοποιεί ότι η πιθανή αποτυχία συμβιβασμού θα ενέχει το ρίσκο να αναλάβει υψηλότερο κόστος η ΕΕ σε μια δύσκολη στιγμή.
"Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε προσερχόμενη η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. "Χρειαζόμαστε μια συμφωνία που να μας δίνει τα μέσα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για το μέλλον",σημείωσε.
Από την πλευρά της η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η πρόοδος σημαίνει ότι υπάρχει "ελπίδα" ότι μια συμφωνία είναι δυνατή. "Αυτές είναι απίστευτα δύσκολες διαπραγματεύσεις. Θα συνεχιστούν τώρα. Αλλά μια εξαιρετική κατάσταση απαιτεί εξαιρετικές προσπάθειες. Ελπίζω ότι μπορούμε επίσης να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση, αν και δεν θα είναι εύκολο."
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις