ΚΥΠΡΟΣ: Πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών στην τουρκική εισβολή

ΚΥΠΡΟΣ: Πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών στην τουρκική εισβολή

Πραγματοποιήθηκε το πρωί (20/7) στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που τελέστηκε με αφορμή τη σημερινή επέτειο της αποφράδας ημέρας.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου απέτισε φόρο τιμής στους ηρωικώς πεσόντες για την υπεράσπιση της Κύπρου, παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Καιρίδης.

Παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χαραλάμπος Πετρίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη, αρχηγοί και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Κατεβαίνει και επίσημα στις Προεδρικές εκλογές του 2028 ο Αβέρωφ Νεοφύτου με αυτή του την απόφαση να προκαλεί ανησυχία αλλά και αντιδράσεις στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος μέσα από τη διαδικασία ή πρόκειται για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE