ΑΡΜΕΝΙΑ: Καταστράφηκε έως και 40% η ελίτ στρατιωτική ομάδα «Yashma» του Αζερμπαϊτζάν

ΑΡΜΕΝΙΑ: Καταστράφηκε έως και 40% η ελίτ στρατιωτική ομάδα «Yashma» του Αζερμπαϊτζάν

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Αρτσρούν Χοβαννισιάν στην τελική ενημέρωση στην επαρχία Ταβούς δήλωσε, ότι μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (17/07) οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας κατέστρεψαν έως και το 40% της ελίτ ομάδας «Yashma» αποτελούμενοι από τις 100 ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Την είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα el.armradio.gr και αναδημοσιεύει ο γεωπολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος Σάββας Καλεντερίδης στο infognomonpolitics.gr. 

«Προς το παρόν, έχουμε αποδεικτικά στοιχεία για την αφαίρεση 10 πτωμάτων με αποδεικτικές φωτογραφίες. Η ομάδα περίπου 100 ατόμων υπέστη σημαντικές απώλειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Yashma» είναι μια ελίτ ομάδα ιδιαίτερης σημασίας στο Αζερμπαϊτζάν, η χρήση της οποίας αποδεικνύει, ότι τα συνοριακά σημεία ελέγχου του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν τα μαχητικά τους καθήκοντα.

Μετά από αυτό, ο εχθρός συνεχίζει τακτικά την επίθεση προς την κατεύθυνση των Αρμενικών μαχητικών θέσεων και των οικισμών.

 ΠΗΓΗ: el.armradio.am

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.