ΥΦ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: 'Κανένα ρίσκο με την τεχνολογία 5G - Το δίλημμα είναι 5G ή να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα'

ΥΦ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: 'Κανένα ρίσκο με την τεχνολογία 5G - Το δίλημμα είναι 5G ή να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα'

Απόλυτος όσον αφορά την επικινδυνότητα της τεχνολογίας 5G εμφανίστηκε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η τεχνολογία 5G δεν έχει καμιά διαφορά με αυτή των 4G τουλάχιστον όσον αφορά την ένταση της ακτινοβολίας. Αντίθετα, ‘το 5G εκπέμπει ελαφρώς πιο χαμηλή ακτινοβολία’ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος.

Σημείωσε δε ότι έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και δεν τεκμηριώνεται σε καμιά περίπτωση ότι υπάρχει ρίσκο για την υγεία του κόσμου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι το δίλημμα δεν είναι 4G – 5G, αλλά 5G είτε να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα.  Όπως είπε, η τεχνολογία 5G θα δώσει καλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η ένταση της ακτινοβολίας εξετάζεται συνεχώς, και πρέπει να είναι μέχρι και 50 φορές χαμηλότερη από το όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  και η Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Κλείνοντας, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι δεν πρέπει να καθυστερούμε στον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κρυβόμενοι πίσω από φοβίες και κακή πληροφόρηση.

Άντρος Ιωάννου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Η μεταβίβαση της άδειας και της διαχείρισης του GSI στον ΑΔΜΗΕ δείχνουν ακριβώς αυτό που έχει συμφωνηθεί ώστε να προχωρήσουν όλα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα σε κάποια επίλυση, ώστε να μπορέσει το έργο να μην έχει προβλήματα θεσμικά και ρυθμιστικά, δηλώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έργο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE