Σε δυναμικά μέτρα προχωρούν οι επηρεαζόμενοι από νησίδα στη Νίκου Παττίχη στη Λεμεσό

Σε δυναμικά μέτρα προχωρούν οι επηρεαζόμενοι από νησίδα στη Νίκου Παττίχη στη Λεμεσό

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι καταστηματάρχες και κάτοικοι της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, οι οποίοι αρχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, μετά από ενημέρωση ότι ο Φορέας Κυκλοφοριακών Θεμάτων δεν αποδέχθηκε την πρόταση τους και έδωσε το πράσινο φως για υλοποίηση των σχεδιασμών κατασκευής κτιστής νησίδας επί της οδού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το θέμα είχε συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη με τον Φορέα, τους εμπλεκόμενους Δημάρχους Λεμεσού και Κάτω Πολεμιδιών και άλλα αρμόδια τμήματα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και εμπειρογνώμονας, ο οποίος ετοίμασε μελέτη εκ μέρους των επηρεαζόμενων , η οποία έδινε λύσεις χωρίς τη δημιουργία νησίδας, που για τους διαμαρτυρόμενους κρίνεται καταστροφική για την εμπορικότητα του δρόμου.
 
Μεθαύριο Σάββατο, στις 10.30,  οι επηρεαζόμενοι θα αποκόψουν, ως πρώτο μέτρο,  την κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας Πόλυς Καττάσης, διαμηνύοντας πως οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
 
Ο κ. Καττάσης είπε πως η απόφαση του Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων να επιμείνει στη δημιουργία νησίδας, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και δεν θα γίνει αποδεκτή από τους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής.
 
Υπενθυμίζεται ότι το έργο εκκρεμεί εδώ και καιρό και αφορά στην αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων που παρατηρούνται από τις τροχαίες παραβάσεις, ενώ το συμβόλαιο με τον εργολάβο έχει υπογραφεί και αναμένονται οδηγίες για έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE