Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή της να συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό δήλωσε την Τεταρτη (15/7) ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, «ο Ύπατος Eκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ έχει εντολή για συνομιλίες με την Τουρκία που αφορούν στις κοινές μας σχέσεις. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, υποστηρίζει τον Ζοζέπ Μπορέλ. Ωστόσο, έχουμε ξεκάθαρες –έναντι της Τουρκίας- προσδοκίες. Αναμένουμε θετικά βήματα για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χθεσινές αναγγελίες όμως της Τουρκίας για συνέχιση γεωτρήσεων στην Κύπρο, αποτελούν το λάθος μήνυμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα διερευνηθούν τα πάντα» – Η πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης για την τραγωδία

«Θα διερευνηθούν τα πάντα» – Η πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης για την τραγωδία

Με γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της Κυβέρνησης για την τραγωδία στη Γερμασόγεια, με την κατάρρευση πολυκατοικίας και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και θα προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση των αιτίων.

BEST OF TOTHEMAONLINE