ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απλές οδηγίες για προστασία από κλοπές αυτοκινήτων και περιουσιών από οχήματα - VIDEO

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απλές οδηγίες για προστασία από κλοπές αυτοκινήτων και περιουσιών από οχήματα - VIDEO

Βίντεο με απλές οδηγίες για αποτελεσματική προστασία των πολιτών από περιστατικά κλοπής οχημάτων και κλοπής περιουσίας από οχήματα δημοσίευσε η Αστυνομία την Τετάρτη (15/7).

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας των πολιτών, παρατίθεται πιο κάτω σειρά απλών μέτρων πρόληψης για αποτροπή περιστατικών κλοπής οχημάτων και κλοπής περιουσίας από οχήματα, περιστατικά κατά τα οποία συνήθως προκαλούν και ζημιά στα τζάμια ή στις πόρτες των οχημάτων στην προσπάθεια τους να τα παραβιάσουν για να κλέψουν περιουσία που αφέθηκε εντός των οχημάτων:

1. Δεν αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση εντός του οχήματος μας χρήματα, τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα αξίας ή σημαντικά έγγραφα, που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους

2. Σταθμεύουμε το όχημα μας σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι προτιμότερο να σταθμεύουμε το όχημα μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός, αποφεύγοντας τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία

3. Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά του οχήματος, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρά του. Ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή του ή την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν να κλέψουν την περιουσία μας

4. Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα, βεβαιωνόμαστε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο, ενώ ελέγχουμε τακτικά ότι λειτουργεί κανονικά

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα,  να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

 Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top