Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Η κ. Σπέχαρ συνοδεύεται από συνεργάτες της. Χθες Τρίτη (14/07) είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Βάσει του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Γερμανός προεδρεύων, πρέσβης Christoph Heusgen, στις 16 Ιουλίου πρόκειται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η ενημέρωση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, και στις 20 Ιουλίου η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από την κ. Σπέχαρ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE