Ο Δήμος Λευκάρων καθαρίζει το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο

Ο Δήμος Λευκάρων καθαρίζει το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο

Το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο καθαρίζει και φέτος όπως πράττει για σειρά ετών, ο Δήμος Λάρνακας σε μια προσπάθεια όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους «να διατηρήσουμε την κληρονομιά που υπάρχει στη περιοχή».

Ο κ. Σοφοκλέους πρόσθεσε πως «η Τ/κ συνοικία αποτελεί το 18% του συνόλου του Δήμου Λευκάρων και οφείλουμε να συνεχίσουμε και πρέπει να στηρίζουμε την κληρονομιά που έχουμε, δηλαδή τους χώρους λατρείας, τα κοιμητήρια και άλλα μνημεία που υπάρχουν στη χώρα μας».

Σημείωσε ότι «με απόλυτο σεβασμό θα πρέπει να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε, κάτι που οφείλουμε στις προηγούμενες αλλά και στις επόμενες γενιές. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί εμείς στα Λεύκαρα καθαρίζουμε και συντηρούμε τους χώρους λατρείας δηλαδή το τέμενος και το κοιμητήριο των Τουρκοκυπρίων».

Ο κ. Σοφοκλέους έστειλε το μήνυμα ότι «τα Λεύκαρα θα κρατήσουν ζωντανή αυτή την κληρονομιά των Τ/κ. Με τον απαραίτητο σεβασμό προς όλους ανεξαρτήτως τους χώρους λατρείας, τα τελευταία χρόνια καθαρίζουμε και συντηρούμε τους χώρους λατρείας που βρίσκονται στο Δήμο, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά που μας έχει αφεθεί».

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «η παγκόσμια κληρονομιά ανήκει στους πολίτες και στον κόσμο και δεν πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των κατοίκων διαφορετικών θρησκειών ή πολιτισμών σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE