ΤΣΕΧΙΑ: Δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση τρένων

ΤΣΕΧΙΑ: Δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση τρένων

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (14/07), οι τέσσερις σοβαρά, όταν επιβατικός συρμός συγκρούστηκε με εμπορευματικό που ήταν ακινητοποιημένος, κοντά στην Πράγα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

"Παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους με σοβαρά τραύματα και τους διακομίσαμε σε νοσοκομεία της Πράγας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του τοπικού κέντρου άμεσης βοήθειας, η Πέτρα Εφενμπεργκέροβα.

Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, διευκρίνισε η ίδια.

"Προσφέραμε επίσης φροντίδες σε 29 πιο ελαφριά τραυματισμένους. Διακομίζονται σε νοσοκομεία", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τραυματιοφορείς βρίσκονταν ακόμη επιτόπου και ότι υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι περίπου δέκα τραυματίες που θα χρειαστούν διακομιδή.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος στο αρχικό στάδιο της έρευνας, πάντως η εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να "βρεθεί κάποιος" στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 (ώρα Κύπρου) κοντά στην πόλη Τσέσκι Μπροντ, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ρίχνει τους τόνους ο Έρχιουρμαν - «Στόχος η επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου, όχι αντιπαράθεσης»

Ρίχνει τους τόνους ο Έρχιουρμαν - «Στόχος η επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου, όχι αντιπαράθεσης»

«Δεν προτίθεμαι ούτε να καλλιεργήσω φρούδες ελπίδες, ούτε να επιτρέψω σε όσους επιχειρούν να σπείρουν την απελπισία», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τουφάν Έρχιουρμαν, με αφορμή αναφορές, επίσης, στα ΜΚΔ για τη στάση που τηρεί στο Κυπριακό και στο ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου Τ/κ διανοούμενων στην Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE