Αυξάνεται ο αριθμός των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια

Αυξάνεται ο αριθμός των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια

Κατόπιν των συστάσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Υπουργό Μεταφορών, όπως αυξηθεί σε 600 ο αριθμός των επιβατών που υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο με την άφιξή τους στην Κύπρο και αφορά σε επιβάτες πτήσεων από χώρες των Κατηγοριών Α και Β.

Επιπρόσθετα, έχει υιοθετηθεί εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας η εισήγηση μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών εξετάσεων με συγκεκριμένη μέθοδο και λιγότερο κόστος με στόχο τη μεγιστοποίηση του αριθμού των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτό. Η εισήγηση έχει προωθηθεί στα αρμόδια Τμήματα για τις δέουσες ενέργειες και αναμένεται η υλοποίησή της εντός των επόμενων ημερών.

Ενόψει της επέκτασης του πτητικού προγράμματος προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, μέσω της αύξησης του αριθμού των δειγματοληπτικών ελέγχων, στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι εισαγόμενες λοιμώξεις εντοπίζονται έγκαιρα, επιτρέποντας κατ’ επέκταση την καλύτερη διαχείριση των ατόμων αυτών και περιορίζοντας την πιθανότητα μετάδοσης του ιού στην κοινότητα και διατηρώντας στα ίδια θετικά επίπεδα τους επιδημιολογικούς μας δείκτες. Παράλληλα, τα δεδομένα που καταγράφονται αξιοποιούνται επιδημιολογικά ως προς την κατηγοριοποίηση των χωρών από τις οποίες αφικνούνται επιβάτες στην Κύπρο.

ΑΠΟ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο - Μετέφερε τη θέση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Αμετάβλητη παραμένει η θέση της Άγκυρας για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το χθεσινό τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE