ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσελίκ: Στην Ισπανία τζαμί μετατράπηκε σε Εκκλησία και εξακολουθεί να είναι στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Τσελίκ: Στην Ισπανία τζαμί μετατράπηκε σε Εκκλησία και εξακολουθεί να είναι στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Δεν πιστεύουμε ότι η ΟΥΝΕΣΚΟ θα κάνει μια λάθος αξιολόγηση, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας δήλωση της ΟΥΝΕΣΚΟ ότι θα αξιολογήσει ξανά κατά πόσο η Αγία Σοφία θα παραμείνει ή όχι στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μιλά για αυτό το θέμα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομίας υπάρχουν περίπου 100 τέτοια μνημεία, ενώ ανέφερε πως και στην Ισπανία το τζαμί της Κόρδοβας, που μετατράπηκε σε εκκλησία, εξακολουθεί να είναι στη λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ. “Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομίας. Θα διατηρηθούν όλες οι ιδιαιτερότητες της Αγίας Σοφίας και από δω και πέρα θα διατηρηθούν ακόμη καλύτερα”, ανέφερε.

Σε σχέση με τις αναφορές από την Ελλάδα περί «πρόκλησης εναντίον της ανθρωπότητας», ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της. “Είναι η πρώτη χώρα η οποία επιδεικνύει ασέβεια απέναντι στα οθωμανικά τζαμιά και τα οθωμανικά μνημεία. Αν είναι μια χώρα που δεν πρέπει να μιλά αυτή είναι η Ελλάδα”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top